Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, September 26, 2009

DURIAN BERDAGING MERAH

Bismillahirahmannirahim..







Durian berdaging merah ini merupakan durian liar yang ditemui di hutan kalimantan (borneo). Sama halnya dengan durian lainnya, durian ini mempunyai kulit berduri dan aroma durian yang sangat unik dan menyengat rasanyer..

BS: Siapa yg pernah jumpa durian ni... tolong hantar kat aku sikit.. rasa mcm mengidam plak aku..

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

13 comments:

CUPING MERAH said...

aku terperasan selepas melihat artikal ni..rupanya cerita upin tu menggunakan isi durian liar ni dalam ceritanya

duta_illuzm said...

durian basi kot ni...hehehehe...

tanjung said...

apa plak durian basi, durian basi tu tempoyak la..durian tu ada kt hutan Sabah n Sarawak nun...rasa kurang sedap, tp bleh makan.

jemarisepi said...

ALAMAKKKK...CAM PELIK JER ISU DUYAN TUH..
NANTI JEMARI NAK TANYA ORG SARAWAK LAH....

zai said...

Ada kawan kak zai g kat sabah dah pernah rasa durian ni..rasanya pelik..tak sedap kata kawan kak zai..

warfeel-efairy said...

Wow, baru saya tahu ada durian ni. Terima kasih bujang kerana artikel ini.

al-lavendari said...

Subhanallah ... macam2 ciptaan Allah untuk kita semua.

Cikgu Jang .. said...

kalau ade benihnya...koi nok tanam le kat kebun..ni kalau jual mestim lakunya..

BUJANG SUSAH said...

ingat cuping jer yang merah... rupanya durian pun ada merah ek...

Che La said...

tak pernah jumpa ni bujang, first time tengok

Ibnu Rashid said...

salam.. meh la sabah klu nk tgok n mkn durian merah nie...mmg x sedap la mcm deyan biasa...tp bau dia lbih2 krg jak..area kinabatangan sabah yg saya tahu ada banyak detan merah nie...tu pun skrg mcm kurang suda...sb org sabah mmg suka beno mkn deyan nie..dorang pun bikin tempoyak...mkn dgn nasik..klu mkn mentah2 ..tawar...

BUJANG SUSAH said...

jauh baa... kirim saja guna pos laju... hehehe...

gummybear said...

ish,,nak makan pun takut jer..hu3