Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, February 18, 2010

TIGA PULUH JUTA BERGANTUNG PADA SATU LUBANG "SHY FOOLS"

بسم الله الرحمن الرحيم

Akhirnnya perbicaraan Anwar Ibrahim bermula. Ini kes ulang buat. Dalam dunia filem ulang buat ini bukan satu yang pelik dan menghairankan. Banyak filem yang diulang buat. Pengulangan ini kerana pembuatan pertama dianggap berjaya dari hasil jualan tiket.

King Kong - pertama kali dibuat pada tahun 1933. Filem ini diulang buat pada tahun 1976 dengan Minah cun Jassica Lange sebagai kekasih King Kong. Apabila teknoloji komputer berkembang sekali lagi King Kong diulang buat pada tahun 2005.

Psycho – klasik seram - dari kerja seni Alfred Hitchcock dibuat hitam puteh pada tahun 1960. Kemudian pengarah Belanda Gus Van Sant mengulang buat pada tahun 1998. Ulang buat dari kerja Mamat Belanda ini cukup rapi. Dia meniru bingkai demi bingkai kerja seni Mamat Gemok Alfred Hitchcok. Malah dari filem hitam puteh - Psycho telah menjadi berwarna berwarni.

Sayangnya kebanyakan filem diulang buat ini menjadi kantoi dan gagal. Psycho yang diulang buat dilihat sebagai lawak bodoh. Nasib baik pengarah Mamat Belanda itu tidak membunuh diri kerana malu. Jassica Lange menyesal tetapi ketika itu dia belum ada pilihan. King Kong 2005 juga menjadi lawak yang dipenuhi dengan kerja komputer dan bukan kerja membuat filem.

Malah, apabila ada sahaja desas desus sesebuah filem ingin diulang buat akan muncul lawak-lawak mengatakan betapa kurangnya idea dan cerita baru dari Hollywood. Ada pengarah yang akan menyurokkan muka ke bawah bantal kerana malu tidak ingin terbabit dalam kes ulang buat ini.

Warga Malaysia kembali belabon, bersembang dan berbincang apabila mendengar tuduhan terhadap Anwar. Akhirnya satu Malaysia ketawa dan tersenyum. Ini juga satu kes kerja ulang buat.

Tema sandiwara ulang buat ini cukup senang untuk difahami:

Anwar Ibrahim wajib dimasukkan kembali ke dalam penjara. Ini kerana Anwar telah berjaya membawa satu politik baru untuk Malaysia. Politik baru ini telah mengikat satu setiakawan diantara Parti Keadilan Rakyat, Demokratic Action Party dan Parti Islam.

Gabungan setiakawan tiga parti ini dipanggil Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat adalah satu ikatan politik baru yang akan menggantikan United Malays National Organisations dan Barisan Nasional untuk mentabir Malaysia.

Pilihanraya 8hb March 2008 yang lalu telah membuktikan bahawa rakyat Malaysia telah berani dan sanggup menerima satu perubahan budaya politik baru. Dari nisbah kiraaan undi, terbukti majoriti rakyat Malaysia telah memilih Pakatan Rakyat. Ini menjadikan para gerombolan dalam Barisan Nasional terpaksa menahan kentut marah.

Justeru, Pakatan Rakyat wajib ditumpaskan. Satu konspirasi wajib diwujudkan sekali lagi. Konspirassi ini bertujuan untuk menumpaskan Pakatan Rakyat. Jalan pintas untuk memecahkan Pakatan Rakyat ialah dengan memenjarakan Anwar Ibrahim. Khalas. Period. Finito. The End. Fin.

Jika Pakatan Rakyat tidak ditumpaskan maka segala malaon dan pelesit yang selama berpuluh-puluh tahun ini menghisap darah rakyat akan menghadapi masa depan yang amat gelap. Apabila Pakatan Rakyat mengambil alih pentabiran Malaysia maka segala kerja-kerja jahat mereka - harta-harta rasuah mereka - kes samun dan kes bunuh mereka – semuanya akan diadili oleh rakyat.

Justeru kerana takutkan balasan ini - tidak dapat tidak - Anwar Ibrahim wajib dipenjarakan sekali lagi. Apa sahaja yang wajib dilakukan akan dilakukan untuk memastikan Anwar Ibrahim masuk ke dalam sel sekali lagi. Inilah sebenarnya tema ulang buat sandiwara yang sedang kita lihat sekarang.

Kes ulang buat sama seperti kes dalam tahun 1998 dahulu. Seorang protoganis baru telah ditemui. Lokasi baru telah dikenali. Tetapi ulang buat ini masih menggunakan skrip lama. Apa yang telah diubah hanya dailok/kata bual. Dialok kali ini dilihat agak gempaq. Banyak dialok telah diubah suai dan diperbaiki dari kelam kelabut pengucapan kata bual seorang supir yang daya fikirnya sama seperti Zulkifli Nordin. Yang baru datang hanya si Pereka set, si Tukang lampu dan para Pak Pacak.

Manakala yang dibelakang kamera pun masih orang-orang jahat yang lama. Ramai orang-orang jahat ini hampir pencen tetapi mendapat talian hayat untuk membuat ‘the last bottom show’. Jika kerja jahat ini gagal mereka juga akan turut mati oleh serangan bom kentut berjuta-berjuta rakyat Malaysia yang pada hari ini sedang menyimpan gas setelah lama memakan petai jeruk dan pengat labu.

Awas – warga Malaysia wajib sedar – dibelakang semua ini ialah Mahafiraun. Mahafiraun amat sedar jika Anwar tidak dipenjara maka yang akan masuk ke dalam penjara ialah Mahafiraun sendiri. Kes jahat Mahafiraun ini sudah berkepok-kepok. Kalau hendak dihitung tidak cukup pasir dan batu di Telok Kemang. Kalau hendak ditulis – dakwat seluas Laut China Selatan akan kering.

Kalau Anwar tidak dipenjara, Mahafiraun sedar dia sendiri akan tenggelam lemas dalam air ludah rakyat Malaysia. Justeru hari ini Mahafiraun akan melakukan apa sahaja termasuk mencari rambut palsu baru untuk bininya. Semua kerja-kerja jahat Mahafiraun ini bertujuan untuk memastikan Pakatan Rakyat tidak akan dapat mentabir Malaysia.

Apabila Psycho keluar untuk pertama kali pada tahun 1960 dahulu – dunia filem gempar. Berpusu-pusu dan berbaris orang ramai dan kaki wayang datang untuk mengintai buah dada Janet Leigh yang basah dan mongel dalam babak mandi sebelum dia dibunuh oleh Mister Bates - Anthony Perkins.

Apabila Psycho diulang buat tak ada sesiapa yang percaya lagi tentang keupayaan pengarah barunya. Ianya dilihat sebagai lawak seram yang tidak menyeramkan. Pekara yang sama sedang berlaku kepada kes Anwar Ibrahim. Apabila kes Anwar diulang sekali lagi di Mahkamah Jalan Duta kelihatan tidak ada satu babak pun yang akan memeranjatkan warga Malaysia lagi.

Sebenarnya warga Malaysia merasa hiba dan pilu bukan untuk Anwar Ibrahim tetapi untuk pakar konspirasi yang dilihat amat bodoh dan bangang. Warga Malaysia terpaksa bersimpati sedih diatas kebodohan pihak yang merancang konpirasi ini.

Bayangkan betapa sedihnya tanah air kita hari ini. Sebuah negara yang penduduknya berjumlah 30 juta sedang terumbang ambing. Masa depan negara dengan 30 juta warga sedang bergantung kepada satu lubung - lubang jubur si Saifol.

Sedih lagi pilu. Ratap lagi meraung. Lubang sedap Saiful adalah talian hayat untuk Najib Razak. Lubang sedap si Saiful adalah perancang garis eknomi negara kita. Naik turunya Bursa Saham Kuala Lumpur sama seirama dengan tekanan taik dalam lubang jubur Saifol. Sistem pertahanan negara kita ini juga bergantung kuat dengan berapa lamanya taik si Saifol dapat berkumpul dalam lubang juburnya.

Dalam sejarah tamadun dunia pekara ini tidak pernah berlaku. Tiongkok dipertahankan dari serangan Mongol bukan melalui lubang jubur tetapi melalui Tembok Besar China. Alhambra dipertahankan dan berkembang sebagai tamadun bukan melalui lubang jubur tetapi melalui ilmu dan falsafah.

Inilah hakikat yang sedang berlaku ke atas negara kita hari ini. Tidak ada tangisan yang akan dapat mengalihkan hakikat ini. Memang betul - bunyinya amat lucah dan meloyakan. Loya lagi meloyakan. Malu lagi memualkan. Porno lagi menjijikan.

Lucah dan meloyakan terjadi kerana pada ketika ini United Malays National Organisation sedang cuba menarik nafas untuk mendapat talian hayat dengan menghidu rapat kepada lubang jubur si Saiful. Udara dari sebiji lubang ini diharapkan akan menyambung kembali nyawa United Malays National Organisation.

Kita tunggu dan lihat apabila lubang jubur si Saifol ini terbarai setelah tidak terberak selama 52 tahun. Tiga puluh juta warga Malaysia wajib bersedia. Isi-isi dari lubang jubur ini akan bertaburan. Ketawa salah hendak menangis pun kita tidak berair mata lagi.(TT)


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

9 comments:

Alrezamittariq said...

apakah isi lubang si saifol ni?hehehe

pakngah santan said...

disebabkan satu lubang ni pun anwar dan peguamtunda-peguamtunda dia takut. macam-macam helah dibuat untuk melengahkan prosiding.

kalau betul saiful bohong, senang-senang saja peguamtunda anwar cross-examine dia sambil makan capati dan kacang. takat mana dia boleh bohong. mesti akan pecah juga pembohongannya bila dicross-examine nanti. apasal susah sangat kalau memang saiful ni pembohong? bogelkan saiful di mahkamah once and for all. forget about bukti dna pasal hangpa semua tak percaya punya. go ahead, cross-examine saiful.

btw, ada sesiapa pernah cabar saiful ambil lie detector test sebelum ini? kalau sumpah pun tak dipercayai, ambil saja lie detector test.

jed_biru said...

Agree with pak ngah.. It was really useless 4 malaysian people to be just 'wait & see'.. We need PROVE!!!

TerunaGiler said...

Penulisan Hishamuddin Rais memang berbisa.. Idola Blogger Melayu Baru

najib pukimak said...

Pakngah jgn terlalu bangang... tp itulah sikap org umno.. sampai mati pun x habis bangangnya.. Gua nak tanya pakngah.. si shyfools ni kata dia diliwat 9 kali.. Kalau pakngah jadi shyfools pakngah rasa la boleh ke pakngah diliwat sampai 9 kali? selepas 9 kali diliwat tu baru pegi report.. kenapa tidak yg kali pertama diliwat? dah tu kenapa pegi report pada najib plak? najib tu polis ke? so apa alasannya disini? Kat sinilah yg org pertikaikan ini satu konsiparasi politik. Gua x kira la klau anwar tu kaki bontot pun... p la mampos sama dia .. kalau betul pun dia yg tanggung dosa.. tp masalahnya kat sini org pertikaikan berkenaan keadilan.. soal kredibiliti badan kehakiman... faham x pakngah bangang...!!!

berkenaan hakim babi ni...ada ke pergi melawat tempat shyfools kena liwat hakim siap pegi sama.. ini boleh mempengaruhi perbicaraan kes ini.. sepatutnya hakim kena adil.. bukan boleh ikut si shyfools ni jalan2 sana sini. tu sbb peguam anwar minta hakim ditukarkan.dan kerana inilah kes ni sering tertangguh. Kalau hakim pun jadi talibarut umno mmg la haru biru jadinya kes ni. Perkara yang terang2 beercanggah dari pendakwaan seboleh2nya nak ditutup.

Berkenaan pemeriksaan yg pertama. dgn kenyataan dari hospital puswari yg mengesahkan shyfools tidak diliwat setelah shyfools pegi buat pemeriksaan disana? doktor tu bangang mcm pakngah ke? Kenapa MC puswari tidak digunakan? takut lobang pecah ke? OO.. mana kalau doktor tu kata x diliwat kira doktor tu x boleh pakai laa? sbb dia x menyebelahi umno ke?

Disini menunjukkan bahawa mahkamah tu x adil. Polis x adil. kerajaan umngok tu x adil.. bongok mcm pakngah jugak. Kenapa rosmah dan najib x kena dakwa sedangkan dia dituduh membunuh altantuya? siap dgn akuan bersumpah lagi tu? kenapa rpk yg disiasat tp bukan rosmah dan najib serta semua kuncu2nya? so cuba tgk kat sini? adil ke mcm tu? polis dan mahkamah di pehak mana skrg ni? berkhidmat utk keadilan atau berkhidmat utk umno?

Bila kena tang PR.. dgn najib, polis, surat khabar, tv, radio, mario, polio, pukimak loo semua buat kenyataan. bila kena tang batang hidung sendiri apa lancau pun x kluar. adil ke mcm tu? Belum ada sejarah bila kena tang PR, akan diberi keadilan yg mutlak. Selagi boleh tipu..tipu..tipu..tipu.. Tengok saja kes perak.. mcm tu punya politik pun boleh ke? mmg mcm pukimak laa.. lu x terasa lu ni penyokong pukimak? lu x malu ke mcm ni punya mahkamah yg wujud kat malaysia ni? bro... lu mmg bebal laa.. mmg mcm sial.. gua rasa lu ni tetap sokong umno kalaupun najib tu main jubur mak lu.. lu mmg pukimak...!!!

Obi Wan Kenobi said...

helo,jom join n visit blog komuniti bola sepak ni di http://fantasifutbol.blogspot.com

meza said...

kepada najib pukimak, saya rasa org yg paling bangang ialah anda sendiri. bangangnya anda ialah kerana tidak boleh menerima sesuatu itu secara terbuka. anda terlalu taksub dgn propoganda pihak tertuduh sehingga anda tidak boleh berfikir secara nyata. kenapa kes ini saja di hangat dan di perbesarkan daripada kes-kes rogol, liwat dan zina yg lain? apakah org lain tu semuanya betul telah membuat sapertimana yg di tuduh?.

anda di jemput utk meneliti secara terperinci akan kehidupan yg tertuduh. camno dia boleh jd kaya raya dan mampu mempunya barisan peguam utk membela beliau dan kemampuan peguam beliau hanyalah berjaya utk menangguhkan perbicaraan sahaja.

apakah peguam-peguam ini bekerja secara percuma? kalau secara percuma, mengapa utk org kaya saja dan bukan utk org miskin dan tidak mampu yg juga di tuduh melakukan perkara sama?

satu yg pasti, nama anda juga telah mencerminkan siapa anda. kerana nama kedua anda sebetulnya menyatakan kebodohan anda mencaci mak anda sendiri. atau pun anda sama mcm yg diperkatakan kerana sentiasa bermain dgn nama anda kedua.

renung-renunglah. tukarlah nama anda itu kepada sesuatu yg lebih suci kerana dgn nama tsb, anda sebahagian dari pihak yg menjahanamkan si saiful tu ....

jgn-jgn satu gang tak??????

鯛魚燒Star said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Kanya Kulap said...

[-] Cerita Sex Dewasa - Malam Ultahnya Dewi
[-] Cerita Sex Dewasa - Sempitnya Memek ABG SMP
[-] Cerita Sex Dewasa - Adik Qu Merenggut Perawan Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Anak Pembantu Qu Yang Memuaskan Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Gara Gara Hujan Mendadak
[-] Cerita Sex Dewasa - Gadis SMA Berjilbab Dengan Pembantunya
[-] Cerita Sex Dewasa - Akibat Obat Perangsang
[-] Cerita Sex Dewasa - Nikmatnya Teman Catting_Qu
[-] Cerita Sex Dewasa - Tante IVONE Yang Janda
[-] kata kata
[-] Cerita Sex Dewasa Gadis SMA Berjilbab
[-] Cerita Sex Dewasa - Bidan Muda Yang Cantik
[-] Cerita Sex Dewasa - Tubuh Tante_Qu Memang Nikmat
[-] Foto Bugil - Gadis Bule Mandi Telanjang
[-] Foto Bugil - Cewek Arab Berjilbab
[-] Foto Bugil - Belahan Dada Tante Nissa Hot
[-] Foto Bugil - ABG Cantik Di Kolam Berenang
[-] Foto Bugil - Memek Anak SMP Belum Berbulu
[-] Foto Bugil - Tante Silvia Di Grepe Memeknya Sebelum ML
[-] Foto Bugil - Cewek Arab Lagi Pamer Memek
[-] Foto Bugil - Tante Sexy DI Kamar Mandi
[-] Foto Bugil - HOT dan Terpanas
[-] Foto Bugil - Pantat Montok
[-] Foto Bugil - Anak SMP Dengan OM om