Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, September 3, 2009

NAK TAHU SEJARAH SEBENAR ?

Bismillahirahmannirahim..

Ada komen2 dari pengunjung yang x bernama di posting aku yg bertajuk ( UMNGOK KELENTONG FAKTA SEJARAH ) yg mempertikaikan berkenaan UMNGOK bukan pejuang kemerdekaan yang sebenar. Tanpa nama mempersoal separuh angkuh " Saudara tahu ke sejarah sebenar Malaysia ?". Dan ini untuk jawapan dan pendapat aku yg x berapa pandai... Tanpa nama ni terlupa agaknya yg ini zaman internet. Atau sebenarnya tanpa nama sendiri memang x suka ambil tahu tentang sejarah. Melayari internet sekadar nak berchatting kot. So Aku persembahkan petikan video ni untuk tanpa nama belajar sejarah. - ihsan dari Briged Al-Akhdor LR2





Click pada read more untuk video selanjutnya...










UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

17 comments:

tegar blogger said...

kah..kah..kah..kah... anonymous tu duduk zaman batu lagi agaknya... silap2 masih pakai kulit kayu buat baju... kih..kih..kih.. dasar manusia bengap...!!!

ZOOL@TOD said...

Setuju, UMNO bukan pejuang kemerdekaan tetapi UMNO turut memainkan peranan (mungkin kecil tetapi signifikan)dalam kemerdekaan Tanah Melayu.

Dan UMNO banyak memperjuangkan hak-hak orang melayu. Itu tidak dapat saya nafikan.

Anonymous said...

Hak orang melayu memang telah ada sebelum kedatangan penjajah. mengapa Umno nak jadi hero bertopengkan syaitan.Hak orang melayu sepatutnya tidak payah diperjuangkan.Kerana umnolah yang menghilangkan hak orang melayu.Hak bersuara,hak rakyat berhimpun,rizab melayu,mahkamah yang adil dan bermacam-macam kerenah lagi.Pemimpin umno boleh dikatakan talibarut yahudi kerana diminta menasihati dalam memerintah negara.

Musafir said...

Salam..
emm setuju sgt ngan pendapat bujang senang..UmNO bkn pejuang kemerdekaan yg sebenar..tye balik tanpa nama tu apa yg diye phm dgn merdeka??
atau sekadar umNO tuntut merdeka dgn menjadi "tali barut" inggeris setelah diorg pulang, bak kata abu a'la almaududi “Telah pergi orang Inggeris yang berkulit merah namun masih kekal Inggeris berkulit sawo matang”

sye pon x pndai sgt la..tp sma2 kta fikir...

ayip said...

hehehehe...kena batang idung dia balik....:)

org dah bleh searching kat tenet dah...tu lar baguih..broadband, streamyx kat kpg2...depa dah tau dah apa stori mori di luaq sana!!...hehehehe

abghalim said...

SALAM

Setuju bukan UMNO yang berjuang tapi PAS

Hady83 said...

Duk layan puak yg xmau percaya ni susahla bro...depa ni mmg hati batu punya org...org yg cerdik dan berakal ni klu kita bawak mai satu dalil dah percaya...tapi klu dah jahil, bawak mai 100 kitab pun xjadi ape..haha...

cookie devine said...

politik?bnda yg pelik dlm hidup Cik Cookie

Turr Punya Umno said...

Apa plak si alim kambing setan ni merepek nih... Ada jer kununnya nak perli2 orang.. Woi alim kambing.. Hang faham ke x berkenaan topic nih? Aku ingat hang ni memang budak yang lembab la ek? Mak bapak hang x sekolahkan hang eh? Aku terangkan sikit kat hang la eh... Maksud entri ni ialah untuk menerangkan pada semua bahawa umngok tu sebenarnya bukanlah satu organasasi yang perjuangkan kemerdekaan seperti yang selalu didakwa oleh puak-puak umngok seperti hang tu.. BODOH....!!!!!

Yang hang dok perli-perli kata PAS yang perjuangkan kemerdekaan tu apasal? Perghhhh...Hang ni memang seekor kambing yg bodoh nak mampus laaa....!!! Malu mak bapak hang mcm ni... eh.. salah plak.. nak malu apa, klau mak bapak hang pun kambing jugak... kah..kah..kah..kah... BODOH PUNYA ALIM KAMBING....!!!!! KOH..KOH..KOH..KOH..

Woi.. malu woi... kalau tak berilmu tu x payah la nak dok bercakap... bercakap dgn kambing hang jer sudah laa alim kambing... ho..ho..ho..ho...

tegar blogger said...

Butul laa.. org ni.. kalau tak punya ilmu, lagi banyak dia cakap lagi banyak salahnya... lagi jelas menunjukkan diri dia tu cetek sgt ilmu pengetahuannya..

ALIM KAMBING YANG BANGANG...!!!!!!!!

abghalim said...

salam

Nak beli Kambing,lembu kol la aku atau lawat ladang aku kat Ulu Yam
http://ladanguluyam.blogspot.com
hp 017 5132208

Ladang seluas 30 Ekar
Mengeluarkan susu sehari cuma 1000kg
Terdapat juga lembu daging dan ikan Talapia.

Terima Kasih

BUJANG SUSAH said...

Maaf.. hanya untuk kali ini... Ruangan komen ini bukan untuk mengiklankan perniagaan anda.. sekian terima kasih.

Turr Punya Umno said...

Kah..kah..kah..kah... alim kambing kena sound dgn tuan rumah ke? har..har..har..har... Aku dah habaq mai kat hangpa.. Hang tu buduh..!!!! hang x percaya... kah..kah..kah... nak iklankan kambing hang tu iklankan jer la kat blog buduh hang tu.. yang p letak kat blog org lain pasal... har..har...har..har.. kenapa.. blog hang x laku ker... hohohoho... alim kambing yang BUDUHHHHH.....!!!!!!!!!!

~PakKaramu~ said...

Kawin cepat la tak la susah

syahbandar87 said...

jual kambing??haha..lawak tul.pe kaitan artikel ni nga jual kambing.x pe x pe..de jgk hiburan kt komen ni..hehe

arnamee said...

Salam.

iya, semua manusia tidak sempurna, kita perlu memuhasabah diri. hidayah itu milik ALLAH , bukan?

doa yang terbaik utk saudara2 kita berubah jadi lebih baik, disamping membersihkan hati kita.

Pihak tersebut ada menyumbang, walau nampak macam tak banyak. :)

Wallahua'lam

BUJANG SUSAH said...

InsyaAllah Pak Karamu... Tengah tunggu ni kot2 ada org masuk meminang.. hehehee.. klau ada anak2 buah tu rekemen la kat saya pak... hehehe