Friday, January 28, 2011

JANGAN NILAI SAYA MENERUSI PAKAIAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Penyanyi Nursyella meminta masyarakat jangan sesuka hati menilai peribadinya menerusi pakaian (kontroversi apabila foto seksi yang ‘menyerlahkan’ sebahagian payudaranya, tersebar di internet). Nursyella mengakui foto yang tersebar itu adalah dirinya, namun itu bukan bermakna dia perempuan murahan yang boleh dikaitkan dengan kehidupan songsang seperti gemar berhibur di kelab malam dan rela menggadai maruah ditaja lelaki hidung belang mahupun orang kenamaan.





“Orang tak tahu susah payah saya selama lapan tahun menyepi. Orang hanya tahu mencaci dan menghina saya dan terbaru, menyebarkan foto peribadi saya. “Memang itu foto saya. Saya bukan hipokrit dan begitulah gaya saya berfesyen, tapi tak sangka boleh mengundang kontroversi hingga saya dituduh sengaja nak tayang payudara.

“Waktu itu saya bersama beberapa rakan, termasuk juga artis lain, menghadiri majlis hari jadi di sebuah pusat karaoke di ibu kota. Jadi saya berpakaian mengikut kesesuaian majlis yang diadakan. Saya tahu ada orang ambil kesempatan buat perkara ini (edar foto) untuk memburuk-burukkan nama saya.

“Tak sangka, walaupun lama tidak terbabit dalam industri hiburan, masih ada yang mahu mengaitkan saya dengan kontroversi,” katanya kepada Metro Ahad.

Note: Dah tu nak nilai kot mana? Kah..kah..kah..kah..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

41 comments:

  1. hmm ... manusia ni .. bila dah kena .. memacam lak dia nye alasan .. time buat tak hengat pulakk ..

    ReplyDelete
  2. salam, sedangkan nak beli buah-buahan kat pasar pun kita perati dulu luarannya, nengok kot nampak lubang atau lebam, mesti (selalunya ) isinya juga buruk, busuk dan xsedap. mana ada orang waras beli buah dah lebam, berkurap dan berlubangkan?

    jadi bila kita nampak buah nangka kat pokok dari luar pun dah busuk, mesti larr dalamnya gak busuk. encik nak makan ker atau beli buah yg nampak busuk? bagi pree kot boleh ler try kopek tengok, kot2 ada seulas dua yg boleh makan. hehehe~~~

    ReplyDelete
  3. jangan nilai dia kerana memang tak der nilai pun,pakaian dia pun kena beli yg tak cukup kain,sebab dah tentu nilainya murah dan membolehkan dapat anugerah 'betina murahan',bukan mudah wor nak dapat tuh...

    ReplyDelete
  4. tengok gambo dia macam orang posing nak berjubur jer ki ki ki ki

    ReplyDelete
  5. Kesian dia, nak beli kain pun tak cukup duit......

    ReplyDelete
  6. JANGAN NILAI SAYA PADA PAKAIAN..NILAILAH YANG DALAM PAKAIAN SAYA..PUNDEEEEEEEEEEKKK..

    ReplyDelete
  7. mnusia zman skrang rmai yg plik,sngaja cri alasan nk ttup aib sdiri.

    ReplyDelete
  8. bila tiada ilmu dan amal..beginilah jadinya... kadang2x ilmu dah ada, tp tak guna pakai....pun jadilah begini...

    jk ada ilmu & amal..pastinya nak berpakaian sedemikian pun kecuttt.....

    ReplyDelete
  9. Pakaian dah nampak paha gebu, apaka nilai seorang wanita Islam begini,,sungguh menyedihkan mempertahankan maruah yg tiada bermaruah langsung...nauzubillah!

    ReplyDelete
  10. astgfirulah al azim..
    mmglah dya pki cm 2.nda baik,tp kta ssama manusia jgnlah liht di luarannya.mna tau satu ari nti dya brubah,amin..kdg2x kta tgk owg 2 x mnutup aurat,kta mst sngka yg dya xpnh solat,x ingat tuhan,tp sbnrnya dya solat,ingt tuhan,jd kesimpulannya kta berdoa agr dya temui jln yg btul..amin..

    ReplyDelete
  11. betul apa yang dia cakap tu..kesian dia..mak bapak pun tak kisah apa yang kita boleh katakan..

    dia tunjuk aset dia..buah dada size 36..pinggang 25..punggung 36..kulit putih gebu..

    mana le tahu ada keturunan bangsawan berminat nak buat perempuan simpanan ke..atau ada menteri menteri yang buat gundek..atau ada dato tan sri nak buat perempuan belaan...

    tu yang dia cakap jangan nilai tengok pakaian dia...jika nak nilai kena tengok dia tak berpakaian...tu maksud dia...

    ReplyDelete
  12. on ibrahim...

    you are the man...
    ha ha ha
    kena tengok tanpa pakaian eh

    ReplyDelete
  13. buy tramadol online discount pet medications tramadol - can you buy tramadol over the counter

    ReplyDelete
  14. buy tramadol online buy tramadol cheapest - who makes generic tramadol

    ReplyDelete
  15. xanax online xanax withdrawal alcohol - xanax pills

    ReplyDelete
  16. is it illegal to buy xanax online xanax best way take - buy xanax online from us pharmacy

    ReplyDelete
  17. buy carisoprodol online soma carisoprodol 250 - carisoprodol 120

    ReplyDelete
  18. buy tramadol online tramadol online paypal - tramadol 100mg buy online

    ReplyDelete
  19. buy carisoprodol carisoprodol soma opiate - buy carisoprodol online no prescription

    ReplyDelete
  20. buy carisoprodol buy carisoprodol online no prescription needed - carisoprodol 350 mg photo

    ReplyDelete
  21. buy tramadol online buy tramadol health solutions - buy tramadol no prescription free shipping

    ReplyDelete
  22. buy tramadol online boompanjang blogspot buy tramadol online - buy tramadol hydrochloride online

    ReplyDelete
  23. buy tramadol online tramadol withdrawal paws - ultram/tramadol hcl 50mg

    ReplyDelete
  24. buy cialis online user reviews cialis daily use - cialis dose

    ReplyDelete
  25. xanax online xanax generic greenstone - generic xanax same xanax

    ReplyDelete
  26. xanax online xanax and alcohol together - generic xanax g3719

    ReplyDelete
  27. http://landvoicelearning.com/#51602 buy tramadol online nz - tramadol qt prolongation

    ReplyDelete
  28. buy tramadol online tramadol saturday delivery no prescription - best place buy tramadol

    ReplyDelete
  29. http://landvoicelearning.com/#74967 buy tramadol from usa - tramadol 50mg tablets get you high

    ReplyDelete
  30. buy tramadol tramadol hcl 50 mg recreational use - tramadol hcl 50 mg picture

    ReplyDelete
  31. buy tramadol tramadol withdrawal symptoms canine - tramadol urine drug screen

    ReplyDelete
  32. tramadol online tramadol gotas - tramadol hydrochloride purchase

    ReplyDelete
  33. buy tramadol online tramadol dose get high - tramadol hcl 50mg dosage

    ReplyDelete
  34. http://ranchodelastortugas.com/#64581 overdose of xanax - xanax online spain

    ReplyDelete
  35. buy tramadol online where to buy tramadol over the counter - tramadol 50mg vs 100mg

    ReplyDelete
  36. http://ranchodelastortugas.com/#30416 xanax withdrawal low dose - xanax side effects and withdrawal

    ReplyDelete
  37. online xanax no prescription taking 2mg of xanax - drug abuse with xanax

    ReplyDelete
  38. xanax without a perscription what is xanax used for recreation - can xanax bars kill you

    ReplyDelete

Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..

Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.

Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.

Wassalam.