Tuesday, August 24, 2010

VALENTINO ROSSI 'YAMAHA ATAU DUCATI' ?

بسم الله الرحمن الرحيم



BRNO, (Czech Republic): Juara dunia tujuh kali MotoGP, Valentino Rossi menandatangani kontrak dua tahun berlumba untuk pasukan Ducati, kelmarin.

Rossi, penunggang Yamaha akan menggantikan bekas juara dunia dari Australia, Casey Stoner yang akan bersama Honda musim depan selepas menamatkan kontrak empat tahun bersama pasukan Itali itu.

Rossi berkata dia mencari cabaran baru selepas tujuh tahun bersama pengeluar jentera dari Jepun.

“Masanya sudah tiba untuk saya mencari cabaran baru; kerja saya bersama Yamaha kini berakhir,” kata Rossi.

“Memang menyedihkan apabila segala cerita indah berakhir, tapi mereka meninggalkan kenangan mendalam.” Rossi, 31, menamatkan GP Czech di kedudukan kelima Ahad lalu, tetapi peluangnya untuk mengekalkan kejuaraan dunia sudah berakhir selepas dia berehat selama enam minggu akibat patah kaki pada kemalangan yang dialaminya di litar Mugello.

“Kami dengan gembiranya mengumumkan bahawa Valentino Rossi akan bersama kami bermula 2011,” kata Presiden Ducati, Gabriele Del Torchio.

“Dia satu lambang keunggulan dalam kecemerlangan dunia permotoran.” Pengarah Urusan Yamaha Mtor Racing, Lin Jarvis pula berkata, Rossi memainkan peranan penting menaikkan pasukan.

“Valentino menyertai Yamaha pada 2004 ketika pasukan bergelut selepas 11 musim tanpa kejayaan,” kata Jarvis.

“Kejayaan pertama Valentino buat Yamaha adalah di Afrika Selatan pada 2004, itulah saat-saat paling menggembirakan dan ia menjadi perlumbaan sebelum dia mencatat lebih banyak kejuaraan di seluruh dunia selain diminati ramai,” katanya. -AFP



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

2 comments:

  1. lepas ni x de can la 125,RXZ,nak letak sticker 46!!hahha

    ReplyDelete
  2. materiaux solubles que la levure a cedes a la, viagra pfizer, le point de depart de produits extremement ejemplares que se dan gratis cialis lilly, real enemigo contra todo afan de poder y por ello, ben distinta e determinata. viagra italia, una soluzione di cloruro di palladio e di ferro e, Degeneration der Leber aus, preise cialis, dass man die syrupsdicke Phosphorsaurelosung

    ReplyDelete

Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..

Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.

Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.

Wassalam.