Friday, June 10, 2011

BAGAIMANA JIKA INI TERJADI KEPADA KELUARGA ANDA?

بسم الله الرحمن الرحيم



Note: Senang-senang bunuh anak orang kemudian keluarkan kenyataan menipu.. Di Malaysia ni polis memang raja.. yang jahat semuanya orang awam yang baik semuanya polis.. bila ada kes polis makan rasuah ketua mereka akan keluarkan kenyataan "orang awam yang menyamar sebagai polis". Bila ada kes polis rogol gadis ketuanya akan tolong keluarkan kenyataan.. "orang awam yang menyamar sebagai polis". Bila polis tembak orang awam ketuanya akan jadi tolong keluarkan kenyataan.. "itu bukan orang awam tapi penjanayah" Kah kah kah kah.. seronok jadi polis kat Malaysia ni.. Sebab jadi jer polis anda akan dikira sebagai maksum... kah kah kah kah..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

No comments:

Post a Comment

Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..

Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.

Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.

Wassalam.