Friday, July 9, 2010

KEBODOHAN MENTERI MALAYSIA

بسم الله الرحمن الرحيم

Kematangan Zahid Jawab Isu Scorpene



Menurut Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi isu pembelian kapal selam Scorpene tidak perlu di bawa kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana pembelian kapal selam itu dibuat mengikut prosedur yang sepatutnya.

Malah kos pembelian kapal selam buatan Perancis bernilai kira-kira Euro1 bilion pada tahun 2002 itu mendapat kelulusan Kementerian Kewangan.

Sepertimana dilaporkan Bernama, ketika mengulas mengenai pembelian kapal selam itu yang dilaporkan oleh sesetengah media membabitkan pembayaran komisen bernilai kira-kira Euro114 juta kepada sebuah syarikat di Malaysia.

Note: Macam ni ke jawapan dari seorang yang bergelar menteri? beginikah tahap mentaliti menteri-menteri yang ada di malaysia? Kalau dah berani kata pembelian kapal selam tu dibuat mengikut prosidur yg sepatutnya, kenapa pula takut untuk di siasat? Tuduhan dah ada.. report dah dibuat.. tapi disebabkan mentari kata tak payah siasat jadi sprm pun buat bodoh jer la kan.. SPRM ni kerja untuk menteri bodoh ni ke?

Suruh je la SPRM siasat. lepas tu suruh SPRM keluarkan kenyataan "tiada unsur-unsur rasuah". bukan susah sangat pun kan. "I HELP YOU... YOU HELP ME..." ada menteri pun bodoh....!!!



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

1 comment:

  1. Tu baru kecik.....aku pernah deal dengan seorang menteri. Semua exco plak nak ambik komisen percent. Setiap tandatangan ada habuan, ada jugak nak guna untuk pilihan raya 2011 nanti.X guna buat isu....dorang berniaga.........

    ReplyDelete

Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..

Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.

Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.

Wassalam.