- Tumis semua bahan hingga layu. Bubuhkan sedikit garam.
- Masukkan ikan dan gaul rata.
Kawan yang hantar kelmarin.. ikut petuanya limau purut dan asam gelugor dapat menghilangkan bau hanyir dari ikan darat tadi.. selamat mencuba..
Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..
Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.
"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.
Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.
Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.
Wassalam.
Sejak bila jadi shef ni hehehe..
ReplyDeletesalam,..
ReplyDeletewah,.. pandai masakkk,..
nyum2,.. cam sedap wo..
suka masak tp x pandai masak lerr ayinn.. main bedal jer.. tp resepi ni dari kak ros.
ReplyDeleteshef yg x bertauliah ler ijok2009... wakakaka