Hari ni pulak dengan bijaknya mahkamah telah menunda tarikh untuk mendengar permohonan DS Ir Nizar berkenaan dengan kes yang sama.
Semalam mahkamah menetapkan bahawa 18hb. Mei, 2009 adalah tarikh untuk mendengar permohonan DS Ir Nizar tapi hari ni kes tersebut telaah ditunda ke 21hb. Mei, 2009.
Bila kene tang Barisan Nasional, boleh urus on the sport. semua boleh langkau. bila kene tang Pakatan Rakyat, makan tahun... aku ingat kes ni mesti kene tunda sampai lepas PRU-27...
Hangpa percaya dak..?
Mahkamah..? Khak Ptuih..!
Kata Najib,pilihanraya tak mungkin diadakan di Perak.
Kata SPR,pondok panas tak dibenarkan di PRK Penanti.Hari mengundi tak dibenarkan berkempen dan meraih undi.Tempat semak undi setakat satu meja kecik dengan kapasiti sorang dua petugas parti.
Inilah konsep One Malaysian sebenarnya.
Apa yang UMNO buat semua boleh.Rakyat jangan halang.Ini bolehland lah brader.
Rakyat dah mula jelak dan berprasangka Polis,kakitangan awam,SPR,SPRM dan mahkamah dah jadi macan parti komponen BN pulak.
Demokrasi dah macam kena liwat,keluh mereka
Angkara Mahathir rakyat sengsara.
Dulu masa dia memerintah tunggang langgang sistem perundangan negara dan demokrasi dah jadi demo kasi.
Tentu ramai yang tidak lupa Mahathir tak benarkan hampir 800 ribu pengundi muda mengundi kerana ketika itu era reformasi dan bimbang BN akan kalah teruk dalam PRU ketika itu.
Sekarang anak didiknya juga menggunakan kaedah yang sama.
Tok percaya kebencian rakyat terhadap UMNO kian memuncak.Tunggulah PRU akan datang rakyat akan menghukum UMNO.
No comments:
Post a Comment
Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..
Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.
"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.
Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.
Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.
Wassalam.