Sunday, April 12, 2009

80,000 HANTU MENGUNDI

Baru balik dari hospital. Tengok mak sakit. Masa kat hospital tadi tgh duduk termenung kat kereta, datang seorang lelaki india. Dia pun tgh boring agaknya. Mula2 cerita biasa2 jer. Biasa la just tnya kerja, tempat tinggal dan tujuan dtg ke hospital ni. Rupanya dia ni doktor kat sini.

Entah mcmana tanpa sedar, cerita beralih ke arah politik di malaysia sekarang ni. Dalam banyak2 yg dia cerita, ada satu perkara baru yg menarik perhatian aku. Dia bagi tahu aku sebelum PRU12, kerajaan telah menyerapkan seramai 80,000 orang rakyat indonesia untuk jadi askar wataniah. Bermakna automatik dia org dapat status kerakyatan malaysia. Kaedahnya askar akan mengundi secara pos. So kat situ jer BN mendapat undi solid 80,000.

Aku just kata no komen... pasal mmg aku x tau nak komen apa..

No comments:

Post a Comment

Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..

Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.

Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.

Wassalam.