Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, December 29, 2009

KUBUR ISLAM KE KRISTIAN NI ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Seorang Ustaz dari Malaysia telah berkunjung ke Indonesia (Sumatera) di atas jemputan salah seorang penduduk kampung disana untuk memberikan ceramah di salah sebuah Masjid. Beliau terkejut apabila melihat kawasan perkuburan di kampung berkenaan.

Beliau bertanya pada penduduk kampung berkenaan "Mengapa kubur umat Islam dan kafir disemadikan bersama?".

Jawap penduduk kampung - "Tak kan Malaikat tak tau nak bezakan mana Islam, mana kafir."










UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

21 comments:

harishah halim said...

agak budusss ayat org kampung tu

Mybabah said...

Salam Bujang. Ada tak nas atau dalil yang mengatakan kubur orang Islam dan agama lain tidak boleh setempat?

Anonymous said...

ragam msia

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hmmm...

sdg berfikir...

cicitHJHASSANu said...

salam tuan...

di hari bangkit,malaikat plak bertanya kepada pendudus tu..."sekarang kalian bisa kenal yang mana syurga yang mana neraka?".

eerrrrrrrr...

a LoT oF LuV said...

Iskkk.. Menakutkan je bila tengok situasi macam ni..

Dylaa said...

salam..harap mlaysia xde tmpt cmtuh..

yatie said...

aduh....ada pulak jawab mcm tu...

Anonymous said...

tak silap saya ada sabda nabi yg menyuruh sahabatnye cepat2 meninggalkan kawasan perkuburan kafir,sbb mereka org yg dilaknat...

Allahualam.

jane said...

perghhhhhhhhhh
bodoh giler jawapan!!!!!!!!!

patutlah ALLAH TURUNKAN BENCANA TAK HABIS2 PD BUMI iNDON...

yA alLAH..AMPONKAN LAH AKU DAN SMUA ORG iSLAM

zam said...

disana juga ada ulamak. x takan depa x boleh tegor kut. biaq pi kat depa la

si gadis said...

emmm?..
omg!!
terkejut..tpi
konpius dengan jawapan penduduk kg tuu

buisness said...

mak oii lawa nye ko ni jane

Mawar said...

Memang tak hairan...Islam di sana tak sama dengan Islam di sini. Mereka boleh berkahwin walaupun berlainan agama dan anak-anak boleh bebas memilih mana satu agama yang mereka ingin anuti..nak ikut agama ayah dia ke, nak ikut agama ibu dia ke...

Nauzubillahi minzalik..tak taulah sama ada hidayah Islam tak sampai lagi atau macam mana..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam

mcm2, pihak masjid pun tolak ansur tak kena tmpat

mizaranun said...

Bahana menganggap agama itu sama..
'Hanyalah Islam agama di sisi Allah'

'AQILAH said...

kubur bercampur...hum

Perindu Malam... said...

Mybabah...ya, jelas haramnya. Islam melarang perbuatan tersebut... waimma mayat orang2 Islam yang melakukan dosa besar pun dianjurkan ditanam ke sudut yang jauh jika berkongsi di satu tanah perkuburan...

Anonymous said...

tiadakah masalah pada masa akan datang jika ianya berterusan? misalnya berebut hak ke atas kubur.. Malaikat memang tiada masalahmengenal tapi orang yang akan ada masalah nanti

forester said...

hehehe. yer ker x da dalil?. kenapa mayat orang y bunuh diri x boleh disemadikan di dalam kawasan perkuburan islam tetapi di luar tanah perkuburan islam?

Anonymous said...

good forum, i wish i found it earlier...

[url=http://blackhattitude.blackhattitude.org]superrefman[/url]