Monday, August 17, 2009
POLIS ATAU GOBY YANG BUAT KACAU..?
Suasana hari penamaan calon bagi pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir yang berlangsung di Institut Kemahiran Belia Negara disini, hari ini, berjalan lancar sehingga lah pada saat-saat akhir, apabila Ahli Parlimen Padang Rengas P Gobalakrisnan di kasari oleh polis. Polis telah menahan Gobala dikatakan untuk membantu siasatan kerana didakwa mencetuskan kekecohan di kawasan pusat penamaan calon bagi pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di Bukit Mertajam pagi ini. Ketua Polis Negeri Datuk Ayob Yaakob, sebagaimana di petik Bernama, dalam insiden jam 11.30 pagi itu, telah menuduh ahli Majlis Tertinggi PKR itu mencetuskan kekecohan kerana mengingkari arahan polis. Polis menghalang Gobala menggunakan alat pembesar suara untuk melaungkan kata-kata berunsur provokasi. Beliau juga menuduh Gobalakrishnan ingkar dengan amaran polis sebanyak dua kali, seorang anggota polis menahannya tetapi beliau dan penyokongnya kemudian melawan anggota polis dan menyebabkan berlaku kekecohan. Kekecohan itu membabitkan kira-kira 50 penyokong pakatan pembangkang yang cuba merempuh kawalan polis di pusat penamaan calon itu.
Namun video yang dipaparkan dibawah ini telah membuktikan bahwa pihak polis telah mengasari N Gobalakrishnan.
Gobby dimasukan ke wad.
UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..
6 comments:
Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..
Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.
"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.
Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.
Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.
Wassalam.
Polis tak guna memang berani.Berani melanggar undang-undang dan berani memukul orang.Tetapi sia-sia sahaja keberanian mereka kerana mereka hanya berani kepada yang lemah.Mereka langsung tidak berani menegur kerajaan yang lebih biadap terhadap rakyat.Mereka sebenarnya buta undang-undang.Hidup mereka hanya menjadi barua bn.Cuma tahniah diucapkan kerana berjaya membuat pengundi akan berfikir untuk tidak mengundi be end.
ReplyDeleteTakbir "setapa"...!!!!
ReplyDeletePolitik Malaysia memang jijik. Demokrasi konon. Cittt...
ReplyDeletetau xper...
ReplyDeleteDah orang cakap elok elok.....tak mo ikut....susah lah camtu....kenapa rakyat Malaysia sekarang jadi haru biru....tapi macam nilah....kalau sesiapa yg jijik/benci/tak suka Malaysia.....keluarlah dari Malaysia....cari negara yg baik baik utk kalian duduki.....jangan mudah untuk menuding jari ..ini tak betul....itu tak betul...pada hakikatnya diri sendiri yang tak betul....tak payahlah memberontak...nampak sangat terdesak....well....dua kita menuju kehancuran...lu pk lah sendiri.
ReplyDeleteOgie ni kot memang tak sekolah atau memang tak tahu undang2? Yang pastinya memang tak pernah belajar undang2 la kan. Kalau polis tu cakap elok-elok suruh makan najis ko pun makan la eh? Kan hari penamaan calon tu.. apa yg salahnya? agak si goby tu buat tiger show kat tengah2 org ramai ke? Apa la lu ni ogie.. x pernah pergi penamaan calon ke?
ReplyDeletePehal plak nak suruh org keluar dari malaysia plak? Kerana sayangkan malaysia la org nak tegakkan keadilan, agar malaysia ni aman. kurangkan kes bunuh.. buduhhhh...!!! Dunia jadi hancur sebab org2 macam hangpa laa.. dok setia x bertempat.. dok serupa Hang Tuah.. cuma nama jer lain sikit.. hang bodoh..!!! kah..kah..kah..kah..