Sunday, June 14, 2009
8 comments:
Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..Astaghfirullah Al-Azhim..
Tegurlah jika hamba ada membuat kesalahan, baik dengan sengaja atau tidak. Kerana hamba insan biasa yg tak sunyi dari kesilapan.
"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.
Buat para sahabat dan yang memberikan komen. Maafkan hamba jika hamba tidak dapat membalasnya. Juga jika hamba tak berkesempatan meninggalkan komen di blog tuan hamba. Kerana waktu sering membatasi kesempatan.
Sahabat semua digalakkan mengambil serta menyebarkan segala bahan atau tulisan yang bermanfaat dari blog ini tanpa perlu meminta izin atau mempamerkan link blog ini.
Wassalam.
salam...
ReplyDeleteSesuatu yang bernyawa tidak akan mati melainkan dengan izin Allah, sebagai ketetapan yang telah ditentukan waktunya. Barangsiapa menghendaki pahala dunia, niscaya Kami berikan kepadanya pahala dunia itu, dan barang siapa menghendaki pahala akhirat, Kami berikan (pula) kepadanya pahala akhirat. Dan kami akan memberi balasan kepada orang-orang yang bersyukur. (Ali Imran : 145)
selagi belum sampai ajal....jatuh dari klcc pun tak mati....heh...
woah!! terkejut gila sy tgk vid tu..
ReplyDeletebetol2 sy ingat dia dh hanco kene seret train tu.. huhu. camne lak dia buat camtu ek??
Yer nanie.. Sebenarnya memang video tu betul. tp nak buat kena buat kajian sikit dan yang paling penting ialah keberanian laa.. kena tengok area maner tpt paling tinggi di bawah keretapi tu. klau x bangun2 dah ada kat alam barzah.. hehehe..
ReplyDeletebetul tu man.. tp dia org semua ni memang sengaja buat mcm tu. aku banyak dah jumpa video2 dalam youtube dia org baring kat landasan keretapi semasa keretapi tu lalu.. dia org panggil benda ni xstream prank.. Klau dah berani sgt pegi la perang kat afghanistan tu.. suka jer dia org ni buat kije bodoh2 man.. ko tampau kepala dia org man... hehehe
ReplyDeletesalam.. ngerinye.. nape berani tu x disalur dlm perkara berfaedah.. dunia2.. mmg pelik..
ReplyDeleteSebab dia berani tp dia bodoh fahmi
ReplyDeletebetul2..bodow tahap 8..hehe
ReplyDeletesayang jang komene leren mbukak cendelo..
ReplyDelete